Web Sitesi Yaptırırken Dikkat Edilecekler

 Web tasarımı önüne gelen her kişinin yapabileceği basit bir emek verme değildir, ilk olarak bunu anlamalı ve bu doğrultuda hareket ederek sonuca ulaşmaya çalışmalısınız. Sizin için öncelik nedir? İlk başta bunun kararını verin ve bu önceliğe nazaran araştırmaya girin. Eğer sizin için öncelik web tasarım fiyatıysa kalburüstü firmaların kapısını çalarken fiyat beklentinizi bir kenara bırakın ve o şekilde firmanın kapısından içeri girin. Sizin için öncelik kaliteyse o vakit bilmenizde fayda olacak bir gerçek var o da bu işin oldukça ucuza yapılamayacağıdır.

Ciddi bir ustalaşmış şirket internet sayfasını yaparken çalışmanın başlangıcında teknik çözümleme yapmalı, işin eksilerini ve artılarını ortaya koyarak sizin için maksimum çözüm üretecek işi ortaya koymalıdır. İş yalnızca emek vermeyi tamamlamakla bitmiyor elbet, işin birde satış sonrası desteği ve gerekseme duyulduğunda firmanın ulaşılabiliyor olması gerçeği var. Talep ettiğiniz işi minimum ücretle maksimum kalitede satın aldığınızı varsayalım, (pek mümkün olmayan bir durumdur aslına bakarsak) size teslim edilen internet sayfasında çıkacak bir problemin arkasından internet sayfasını yaptırdığınız kişilerden arzu ettiğiniz kalitede hizmet alamayacaksanız veyahut aradığınızda o kişilere ulaşamayacaksanız bu işin tadı kaçacaktır.

İnternet siteniz birde yönetim panelli ve öteki yazılım dillerinin ( asp, asp.net, php vb.) kullanıldığı bir altyapı içeriyorsa; hakikaten fazlasıyla ciddi sıkıntılar yaşayacağınızı oldukça rahatça söyleyebiliriz. Web sitesinin yazılımını üreten her şahıs aynı tarzda yazılım geliştirmeleri yapamamaktadır, tabiri caizse her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Ortaya çıkan yazılım problemininin bir başkası tarafınca bertaraf edilmesi kimi vakit internet sayfasını baştan yapmaktan daha zor olabilmektedir. Meydana getirilen işin algoritmasının algılanması, yapısının çözülerek ortaya çıkarılması benzer biçimde aşamalardan sonrasında çözüm üretilebileceğinden fazlaca vakit kaybı yaşanacak, vakit eşittir para diye düşünürsek maddi kaybınız da kaçınılmaz olacaktır.

Sözün aslı, bir işi yaparken bir bilene danışmak iyidir; hatta bu bilen kişinin dürüst olması daha iyidir. Para ve zamanınızı kaybetmemeniz dileğiyle.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bootstrap Kullanmak İçin 10 Sebep

İzmir Web Tasarım Nedir?