Bootstrap Kullanmak İçin 10 Sebep

 Bootstrap yapısı web tasarım ve geliştiricilerinin arenasına damgasını vuran son yenilikleri içeriyor. Bootstrap internet sayfalarını ve uygulamalarını tasarlamayı normalden daha kolay, daha süratli ve daha iyi hale getiriyor. Eğer hala Bootstrap'ı kullanmıyorsanız, şimdi göz atmanın tam zamanı. Bootstrap geliştiriciler için tıpkı içinde bir sürü vasıta olan şeker dükkanı şeklinde!

Peki niçin Bootstrap kullanmalısınız?

1-Süre Kazanın

Bootstrap ile ilk başta yapacağınız zamanınızı nakite çevirmek olacaktır. Bootstrap geliştiricilere daha evvelinde hazırlanmış ve web sitenize direkt koyulmak için beklenen kodları içeren bir kütüphane sunuyor. Geliştiriciler kod yazmakla uğraşmak yerine basitçe doğru olan yere lüzumlu yapıları oturtarak işlerini hallediyor. Buna ek olarak, bir oldukca tasarım ve desen yönüde kontrolünüz altında.

2-Özelleştirilebilir

Bootstrap'ın en iyi yönlerinden biri de özelleştirilebilir olması. Arkanıza yaslanıp tüm yapıyı araştırabilir ve istediğinizi tutup istediğinizi atabilirsiniz. Bootstrapın sizin ihtiyacınıza bakılırsa değiştirilmeye açık bir platform. Geliştiricinin projesi için ne lazımsa onu tıpkı bir terzi şeklinde Bootstrap'a dikebilir yada sökebilirsiniz! Bu yüzden bir oldukca geliştirici bazı Bootstrap araçlarına işe yaramaz gözüyle bakarken bazı geliştiriciler adeta tapmakta.

3-Tutarlılık

Bootstrap'ın geliştirilmesindeki en büyük niçin Twitter'ın geliştiricilerin projlerinde büyük tutarsızlıklar görmesiydi. Bu problem projelerde bazı sorunlara yol açtı. Bootstrap merkez setli bir geliştirici kodu kullandığı için tüm platformlarda aynı sonuçlar veriyor. Şu demek oluyor ki Web Explorer'a bakınca da aynı Chrome'a bakınca da aynı sonucu alacaksınız.

4-Gelişimde

Jquery'i örnek alırsak geliştirmeler iki yılda bir kullanıcılara açılıyor. Bootstrap ise daha sık ve daha durağan(durgun) güncelleniyor. Geliştiriciler her problem bulduğunda Bootstrap ekibi düzeltmek için çalışmaya başlıyor.

5-Entegrasyon

Eğer yayında olan bir site üstünde çalışıyorsanız ve hala bazı sorunları gidermeye çalışıyorsanız Bootstrap size destek olabilir. Tek yapmanız ihtiyaç duyulan ihtiyacınız olan kodları kopyalayıp çalışmakta olduğunuz CSS dosyasında olması ihtiyaç duyulan yere yapıştırmanız. Entegrasyon oldukca kolay ve süratli. Hatta yaptıktan sonrasında gönlünüzce değiştirebilirsiniz.

6-Responsive

Bootstrap responsive bir tasarıma haiz. Nerden girerseniz girin üstünde kaydırmanız gerekmicek. Tabiri caizse cuk diye oturacak bir yapısı var. Bootstrap öteki platformlara derhal ve tutarlı şekilde adapte olabiliyor.

7-Geleceğe Uyumlu

İçinde bir sürü içerikle gelen Bootstrap gelecekteki tasarımlarıda kendine katıyor. Örnek olarak HTML5 ve CSS3 gelecekte büyük rol oynayacak büyük ikili. Gelecekteki tasarımları ve geliştirmeleri hesaba katarsak Bootstrap, web geliştiricileri için gelecek yıllarda bir cetvel olacak şeklinde.

8-Rekabet

Bootstrap türünün tek örneği değil. Karşısında Jquery ve HTML5 Boilerplate olsada daha gerçekçi bir rakib olan Zurb Foundation var. Bootstrap, Foundation'ın yetişmesi süre alcak geniş bir vasıta yelpazesine haiz. Üçüncü parti eklentiler, temalar, kodlar vb. Bootstrap birazcık şişirilmiş hissedebilirsiniz fakat kullanımı da kurulması da oldukca kolay.

9-Dökümanlar Konuşuyor!

Bootstrap'ın dökümanları hakkaten etkisinde bırakan. Bir çok yeni platformun problemi tam bir dökümana haiz olmaması fakat bootstrap size sıfırdan başlama imkanı sunuyor. Öğrenmek için herşeyle oynamanıza gerek kalmıyor ve anında istediğiniz bilgiyi alabiliyorsunuz dökümanlardan.

10-Patronlar İçin

Öğrenmek ve öteki yapılarla kullanmak için öteki şeylerle boş zaman harcamanıza gerek kalmıyor. Bir iş verenin bakış açısından, web geliştiricisine Bootstrap verdiğinzde HTML ve CSS'e kıyasla daha azca zaman harcayarak öğrenebiliyor. Bootstrap daha verimli, netice odaklı ve kati kalitede bir iş ortaya çıkarıyor.

Netice Olarak

Bootstrap ile çalışmak için birazcık CSS birazcık HTML bilgisine ihtiyacınız olsa da dökümanları size değişik araçlar ve değişik içeriklerle çalışmanız için her bilgiyi içeriyor.Kullanımı kolay. İçeriği bolca. Kaliteli. Bootstrap için neye ihtiyacınız var ise dökümanda mevcut.

Sizde Bootstrap trenine katıldınız mı? Eğer kullandıysanız tecrübelerinizi anlatmak ister misiniz? Bizlere yazın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Web Sitesi Yaptırırken Dikkat Edilecekler

İzmir Web Tasarım Nedir?