Web Siteniz Kaliteli Mi

 Web sitem güncel ve kaliteli mi diye düşünüyorsanız, size bu mevzuda destek olmamızda yarar var. Genel satın alan kitlesini web sayfası üstünden edinen şirket yada kurumlar web sitelerine ihtiyaç duyulan önemi vermeleri gerekir. Zamane web siteleri kullanıcılara yönelik olarak tasarlanmakta, internet sayfasını ziyaret eden kullananların sayfada bulunma sürelerini arttırmaya yönelik geliştirilmekte ve müşterinin göz zevkine hitap edecek tasarım çizgisinde kurgulanmaktadır.

Eskimiş bir web siteniz var ise size ne kaybettiriyor bunun bilincinde mısınız? HTML kodlaması eskimiş, flash kodlama barındıdan, değişik ekran çözünürlüklerine duyarlı olmayan, büyük ekranlarda küçük ve okunaksız oluşturulan internet sayfaları ziyaretçisinde derhal çıkma isteği uyandırmakta, kullananların büyük bir çoğunluğu web sayfasını hızlıca terk etmektedir.

Özetlemek gerekirse anlatımımızdan anladığınız suretiyle ilk olarak kaybınız ziyaretçileriniz oluyor. Sayfanızı hızlıca terk eden kişiler satın alan potansiyeli olduğuna bakılırsa; müşterilerinizi de kaybediyorsunuz.

Web sitenizin güncelliğini, sıhhatli çalışırlığını aşağıda anlatılan adımları takip ederek kolayca anlayabilirsiniz.

1- Web sitenizin kodlama teknolojisini kontrol edin.

https://validator.w3.org adresini ziyaret ederek web sayfanızın kodlama teknolojisini, var ise kodlama hatalarını deneyin. Bu kontrolde göreceğiniz error mesajları web sitenizin kesinlikle sorunlu bulunduğunu göstermese bile web sayfanızın kodlama bakımından ne kadar güncel ve sorunsuz olduğu hakkında bir düşünce verecektir.Yaptığınız kontrol HTML5 sonucunu veriyorsa web siteniz günceldir, ne kadar azca hata içeriyorsa o denli doğru kodlanmıştır. Aşağıda örnek bir kontrol görüntüsünü görebilirsiniz.

2- Web sayfanızı değişik tarayıcılardan ziyaret edin.

Günümüzde yaygınca kullanılan belli başlı web tarayıcılarını kullanarak sitenizi görüntülemekte yarar var. Bu tarayıcıları bilgisayarınıza kurarak web sitenizi görüntüleyebilir, hatalarını tespit edebilirsiniz. Aşağıda bu tarayıcıların bir listesini sıraladık.

Google Chrome , Mozilla Firefox , Opera , Web Explorer , Yandex

3- Web sitenizi değişik cihazlardan görüntüleyin

İnternet sayfanıza masaüstü bilgisayarınızdan, dizüstü bilgisayarınızdan, cep telefonunuzdan, tablet bilgisayardan ziyaret ederek değişik ekran çözünürlüklerinde okunaklı görülüp görülmediğini fark edin. Gördükleriniz sizi doygunluk ediyor mu siz karar verin, böylece ziyaretçilerinizin ne hissettiğini kolayca anlayacaksınız.

4- Web siteniz "flash" ile kodlanmış yada "flash" kodlama içeriyor mu deneyin.

Flash ile kodlanmış siteler Apple ürünleri tarafınca (iphone, ipad, imac vb.) görüntülenmediği için ziyaretçiler sayfanın sorunlu bulunduğunu düşünebilir, bundan daha zararlısı arama motorları web sitenizi detaylı olarak indeksleyemez. Web sayfanızda bulunan hareketli alanları tıkladığınızda o alanda ki hareketi elde eden yapı hakkında informasyon alabilirsiniz. Hareketlendirilmiş alana farenizin sağ tuşu ile tıklayarak oluşturulan menüyü gözden geçirin, aşağıda bulunan resimde gördüğünüz şeklinde bir menü açılıyorsa web sayfanız flash içerik barındırıyor anlamına gelir.

Bu adımların arkasından web sitem güncel ve kaliteli mi sorusuna bir yanıt bulmuş olacaksınız. Çıkacak netice bir ihtimal sizi doygunluk edecek veyahut yeni bir internet sayfası yaptırmayı düşüneceksiniz. HTML5 ile kodlanmış, CSS3 yapısı ile harmanlanmış, flash içerik barındırmayan, seo kurallarına uyan, mobil cihazlara duyarlı bir internet sayfası sahibi olmayı kim istemez. Güncel bir web sitesiyle daha oldukca ziyaretçiye, potansiyel yeni müşterilere kavuşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Web Sitesi Yaptırırken Dikkat Edilecekler

Bootstrap Kullanmak İçin 10 Sebep

İzmir Web Tasarım Nedir?